Hyppää sisältöön

Kyläradion erikoislähetys 2021

Kyläradio, Live, Media, Radio, Video

Kyläradion erikoislähetys nostaa festarikuumeen kattoon viikko ennen Maailma kylässä -festivaaleja! Ohjelmassa haastatellaan ohjelmiston toteuttajia ja kysellään heidän kuulumisiaan ja ajatuksiaan festareiden kynnyksellä. Lähetyksen juontavat toimittajat Makte Muuri ja Anni Roihuvuo. Ohjelman musiikki koostuu festivaaleilla esiintyvien ulkomaalaisten artistivieraiden kappaleista. 

Kyläradion erikoislähetyksen toteuttavat Sosped-säätiön Mieletöntä valoa -toiminnan osallistujat. Mieletöntä valoa -toiminnassa haasteellisessa tilanteessa olevat nuoret aikuiset tekevät yhdessä erilaisia mediatöitä, muun muassa video- ja streamaustuotantoja, radiota, podcasteja sekä Valoa!-lehteä. Mieletöntä valoa on tehnyt Maailma kylässä -festivaaleilla pop up -radiota Kyläradio-nimellä vuodesta 2014. Toimituksen tekemiin muihin tuotantoihin voi tutustua osoitteessa www.mieletontavaloa.fi 

Kuuntele ohjelma Soundcloudista:

Ohjelma

Festivaali järjestäjän näkökulmasta – Vieraana Maailma kylässä -festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

Kuva hymyilevästä silmälasipäisestä henkilöstä, jota haastatellaan kyläradion erikoisähetykseen
Johanna Eurakoski on Maailma kylässä -festivaalien ohjelmapäällikkö. Eurakoski kertoo tunnelmistaan festivaalien järjestäjänä ja esittelee, miten virtuaalinen Maailma kylässä -tapahtuma järjestetään. Lisäksi luvassa on tärppejä tämän vuoden festivaaliohjelmasta! Toimittajana Jani Välimäki.

Reilumman maailman puolesta – Vieraana toimittaja, ohjaaja ja kirjailija Ina Mikkola.

Kuva hymyilevästä henkilöstä, jota haastatellaan kyläradion erikoisähetykseen. Haastateltavan hiuksissa on iso hiuskoriste
Ina Mikkola on palkittu toimittaja, ohjaaja ja kirjailija. Hän on tunnettu mm. Ina <3 Suomi – ja Ina Mikkolan Tilipäivä -ohjelmista. Festivaaleilla Mikkola juontaa Kestävä tulevaisuus- ja Aktivismin tulevaisuus -ohjelmia. Ne toteutetaan uudella PechaKucha -formaatilla. Se on puheformaatti, jossa puhujalla on 20 kuvaa ja 20 sekuntia per kuva aikaa vakuuttaa kuulija ja tiivistää oma näkemyksensä aiheesta, visuaalisella ja napakalla tyylillä. Kyläradion erikoislähetyksen haastattelussa Mikkola keskustelee toimittaja Essi Niemenmaan kanssa festivaalista, kestävästä tulevaisuudesta ja siitä, miltä reilu maailma Mikkolan mielestä näyttää. 

Uiguurien tilanne Kiinassa – Vieraana tutkija Anu Kultalahti Finnwatchista.

Kuva hymyilevästä silmälasipäisestä henkilöstä, jota haastatellaan kyläradion erikoisähetykseen
Anu Kultalahti työskentelee tutkijana Finnwatchissa, joka on yritysvastuun vahtikoirajärjestö. Hän on aiemmin työskennellyt yli 10 vuotta Amnesty Internationalin sihteeristössä Itä-Aasian ihmisoikeustilanteeseen liittyen. Maailma kylässä -festivaaleilla hän on mukana keskustelemassa uiguurien ahdingosta yritysvastuun näkökulmasta. Haastattelussa Kultalahti puhuu muun muassa siitä, miten yritykset voisivat toimia vastuullisemmin ja kuinka vastuullisuuspäätökset eivät voi olla vain kuluttajien vastuulla, vaan yritysten pitää olla avoimempia. Suomen ja EU:n lainsäädännöt vaikuttavat yritysvastuisiin ja sitä kautta tulevaisuus voi näyttäytyä positiviisempana. Kultalahtea haastattelee Laura H

Puheen takana: Kaisa Osola – Vieraana puhekouluttaja Kaisa Osola.

Kuva tummahiuksisesta henkilöstä, jota haastatellaan kyläradion erikoisähetykseen
Kaisa Osola on puhekouluttaja sekä puheilmaisun ja radiotyön kouluttaja. Hän on kouluttanut myös Maailma Kylässä -festivaalin ohjelmiston tekijöitä. Hän kertoo haastattelussa esimerkiksi siitä, miten hyvä puhe-esitys valmistellaan kuuntelijaa kunnioittaen. Toimittajana Mira Valjakka.

Kannamme maailmaa mukanamme – Vieraana Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen.

Kuva vaaleahiuksisesta henkilöstä, jota haastatellaan kyläradion erikoisähetykseen
Anni Valtonen on Maailman Kuvalehden päätoimittaja ja toimii festivaalilla jaettavan Vuoden maailmanparantaja -palkinnon tuomariston puheenjohtajana. Toimittaja Essi Niemenmaan kanssa Valtonen keskustelee festivaalin lisäksi muun muassa siitä, voiko globaalia yhteenkuuluvuutta tuntea ilman luonnonvaroja tuhlaavaa matkustelua.

Tuotantotiimi Mieletöntä valoa:

Jani Välimäki Toimittaja (Johanna Eurakosken haastattelu)
Essi Niemenmaa Toimittaja (Ina Mikkolan ja Anni Valtosen haastattelut)
Laura H Toimittaja (Anu Kultalahden haastattelu), sosiaalisen median päivitykset
Mira Valjakka Toimittaja, editointi (Kaisa Osolan haastattelu)
Makte Muuri Juontaja, grafiikat
Anni Roihuvuo Juontaja
Janina Porkka Verkkojulkaisu, sosiaalisen median päivitykset
Elsi Vehkaniemi Editointi (Anu Kultalahden ja Anni Valtosen haastattelut)
Jouni Tamminen Tuottaja
Saija Salonen Tuottaja
Timo Arjasto Tuottaja